Hvite fyllinger med lys fremtid i Toscana

24. – 29. mai 2006

 

Etter årets suksess med kurs i Toscana, vil vi arrangere et nytt kurs i Toscana våren 2006. Denne gang har vi fått med oss den alltid populære Ulla Pallesen til å holde kurs for oss.

Hun vil ta for seg hvite fyllingsmaterialers holdbarhet, indikasjonsområder og håndtering. Hva er god behandling? Hva er gode materialer? Hun vil også fokusere på symptomgivende dentin infraksjoner med særlig henblikk på tegn og symptomer som kan hjelpe til å stille riktig diagnose. Hvordan iverksette en effektiv behandling slik at komplikasjoner unngås? Hva sier litteraturen om virkning, bivirkning og holdbarhet ved bleking av misfargede tenner?

Kurset vil bestå av forelesninger og noe gruppearbeid. Det vil bli kurs både torsdag, fredag, lørdag og søndag, men med kortere kurstid i helgen.

Vårt hotell ligger like utenfor den lille byen San Gimignano. Hotellets hovedbygning er en toscansk gammel villa og omgivelsene er det man forventer å finne i Toscana. Titt gjerne på hotellets webside www.villasanpaolo.com Vi skal også denne gang benytte den svenske guiden Li Axare. Hun vil ta oss med til Middelalderens Pompei; Siena. En by som har vært nesten uforandret de siste 700 år. Vi skal spise middag på en ekte Chianti – vingård. Også denne gang skal vi besøke verdens viktigste kulturby: Firenze og få med oss Ponte Vecchio, Palazzo Vecchio og Accademia for å beskue Michelangelos mesterverk, David. Vi skal besøke Pisa og se det Skjeve tårn. Byen Lucca, som er en liten perle, var en gang Toscanas viktigste by. Bl. a var det her man under romertiden skrev om den nye styreformen, Triumviratet, som kom til å lede Julius Cæsar til makten.

Vi skal besøke vindistrikt og smake gode viner, oppleve vakker natur og forhåpentlig en forsmak på sommeren sammen med hyggelige kolleger og ledsagere.

Kursgiver

Overtandlæge Ulla Pallesen, Afdeling for Tandsygdomslære og Endodonti,

Tandlægeskolen Københavns Universitet

Kursplan

  • Symptomgivende dentininfraksjoner

  • Hvide fyldinger med lys fremtid

  • Eroderte og slidte tænder – hva gjør vi ved dem?

  • Gjenopbygning af frakturerede fortænder med funktionelle og æstetiske plastrestaureringer

  • Blegning af misfarvede tænder

Målgruppe

Tannleger

Tid

Avreise onsdag 24. mai

Kursperiode: 25.–28.mai

Hjemreise mandag 29. mai

Sted

San Gimignano, Siena, Italia

Hotell Villa Sanpaolo

Antall timer

18

Kursavgift

Kr 10 500

Kursavgiften inkluderer hele kursprogrammet, transport til og fra flyplassen, utflukter og inngangspenger

Ledsageravgift

Kr 1 700

Ledsageravgiften inkluderer transport til og fra flyplassen, utflukter og inngangspenger.

Oppholdsutgifter

Kr 10 500 i enkeltrom

Kr 9 000 i dobbeltrom

Oppholdsutgiftene inkluderer opphold i enkelt/dobbeltrom fra og med onsdag kveld til og med avreisedag mandag. Inkludert er også alle måltider og drikke til maten.

Reise

Deltakerne må selv bestille og betale flyreisen. Vi reserverer via BTI Nordic et antall billetter. Billettene kan bestilles på tlf. 23 35 36 67. Kontaktperson: Eva Holstad, E-post: eva.holstad@btinordic.com.

Påmeldingsfrist

1. desember 2005

Påmeldingen er bindene når kursavgift og eventuell avgift for ledsager samt oppholdsutgifter er innbetalt. Faktura for kursavgift, eventuell ledsager avgift og oppholdsutgifter, vil bli tilsendt etter at påmeldingsfristen er gått ut. Ved avbestilling etter 1. april vil innbetalt beløp ikke bli refundert.

Nærmere opplysninger

Ta kontakt med Hanne Larsson i NTF på e-post: hanne.larsson@tannlegeforeningen.no, tlf. 22 54 74 08 eller Nina Wiencke Gerner på e-post: nina.gerner@c2i.net

Deltakerbegrenset

Maks 25 deltakere